Innovasjonsprisen 2015

Bybanen i Bergen får innovasjonspris

Bybanen har vunnet Innovasjonsprisen for universell utforming i kategoriene transport og møbel/interiør. Målet med prisen er å løfte fram nyskapende løsninger som alle kan bruke.

IP_logo_mittstilt_RGB_mini

Modig, innovativ bane

Universell utforming har vært en grunnleggende forutsetning for utviklingen av Bybanen. Den er det første baneanlegget i Norge som er universelt utformet på en helhetlig måte, sier Nina Tøgard, kategorileder for transport i juryen.

- Bybanen er et modig, innovativt prosjekt i norsk målestokk. Den tilbyr en transportløsning som alle kan bruke på en likeverdig måte. Bybanen har oppfylt ambisjonen om å bli bergensernes foretrukne offentlige transportmiddel. Den påvirker bybildet på en positiv måte, legger hun til.

Det ble mottatt totalt 48 søknader som tilfredsstilte kriteriene for prisen, og nå har juryen kåret seks kategorivinnere. Disse er alle finalister til selve hovedprisen. Innovasjonsprisen for universell utforming – som vi deler ut 18. februar, sier Onny Eikhaug, programleder i Norsk design- og arkitektursenter.